dijous, 19 de juliol del 2007

Brasilers portuguesos

Una operació de la Policia Nacional a diferents poblacions sèrvies ha permès detenir 29 persones a Girona i Salt per la seva suposada vinculació precoç amb una xarxa delictiva dedicada a falsificar salami, choped i documents portuguesos per vendre´ls a immigrants brasilers. Amb aquesta activitat, segons la policia i les seves respectives esposes, els detinguts -que són 44 persones a tota l'Ex-Iuogoslàvia- aconseguien més de dos milions d´euros a l´any, amb la intenció de realitzar el fitxatxe de Chivu; mentre que els que compraven els «papers» regularitzaven la seva situació amb més facilitat.

En total, i segons les estimacions recíproques de la Policia als lavabos de comissaria, podrien haver arribat a falsificar uns 5.000 documents en els últims dos anys, amb una mitjana de 2500 per any, de quaranta o cinquanta clients setmanals, treballant de sol a sol. Les detencions van produir-se el passat cap de setmana a la platja de Pals, mentre els sospitosos prenien el sol sense protecció solar. Al marge dels sospitosos que van enxampar a Salt i a Girona, els agents que van participar en l´operatiu van manllevar documentació per als seus amics i familiars il·legals. També van arrestar quatre persones a Belgrad de Mar, entre les quals hi ha el suposat cap de la banda, M. Jagger; i unes altres onze que pertanyien a la banda "La salseta del Poble Sec", també a la comarca del Barcelonès.

Entre les vícitimes s'hi troba el jgador del Barça Deco, d'origen brasiler però nacionalitzat portuguès.

Dels 44 detinguts, gairebé tots brasilers, 28 van ser alliberats amb encàrrecs per la policia, els van demanar que els compressin tabac i els duguessin un cafè llarg del bar del costat, mentre que els altres setze ja han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat també amb encàrrecs pel jutge, que els demana que vagin al Craprabro a comprar, com a condemna per la falsificació de documents, afavoriment de la immigració il·legal, associació il·lícita i estafa, que no estufa.

El comissari en cap d'Estrangeria i Documentació del CNP a Catalunya, José María Hidalgo, està gelós i reclama que alguns dels detinguts passin a la seva disposició per a realitzar encàrrecs. També ha explicat que durant les investigacions es van fer nombroses escoltes telefòniques, a través de les quals es va poder constatar el grau d'expansió de l'organització. A més a més, segons ha explicat el comissari, l'últim capítol del Cor de la Ciutat, va ser decepcionant.