dissabte, 8 de desembre del 2007

La Immaculada Concepció de la Constitució




TÍTOL PRELIMINAR

Article 3
3. La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció.
Article 8
1. Les Forces Armades, constituïdes per l’Exèrcit de Terra, l’Armada i l’Exèrcit de l’Aire, tenen com a missió garantir la sobirania i la independencia d’Espanya, defensar-ne la integritat territorial i l’ordenament constitucional.


TÍTOL I
Dels drets i dels deures fonamentals
CAPÍTOL SEGON
Drets i llibertats
Article 14.
Els espanyols són iguals davant la llei, sense que puga prevaler cap discriminació per raó de naixença, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.
Article 21
1. Es reconeix el dret de reunió pacífica i sense armes. Per a l ’exercici d’aquest dret no caldrà autorització prèvia.
5. Es prohibeixen les associacions secretes i les de caràcter paramilitar.

Secció segona

Dels drets i dels deures dels ciutadans

Article 30
1. Els espanyols tenen el dret i el deure de defensar Espanya.
Article 45
2. Els poders públics vetlaran per la utilització racional de tots els recursos naturals, a fi de protegir i millorar la qualitat de la vida i defensar i restaurar el medi ambient, amb el suport de la indispensable solidaritat col·lectiva.
Article 47
Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interés general per tal d’impedir l’especulació.
TÍTOL X

De la reforma constitucional
Article 167
1. Els projectes de reforma constitucional hauran de ser aprovats per una majoria de les tres cinquenes parts de cada una de les Cambres.Si no hi haguera acord entre totes dues, s’intentarà obtenerlo mitjançant la creació d’una comissió de composició paritària de diputats i senadors, que presentarà un text que serà votat pel Congrés i pel Senat.