dijous, 10 de gener del 2008

Relacions Internacionals

La ciència política clàssica parla de tres grans escoles de relacions internacionals:

a) Escola Realista: Thomas Hobbs. La pau és l'interval entre dues guerres. Cada estat, legitimament, vol el millor pels seus ciutadans, volen ser la millor societat. L'objectiu de la pau, pot significar la renúncia a uns valors que afavoreixen els propis ciutadans. El sistema internacional és una guerra de tots contra tots, sense caop tipus de dret internacional que reguli com han de ser aquestes relacions (conflictes)

b) Escola Internacionalista: H. van Groot. Creu que les relacions internacionals s'han de regir per uns drets internacionals, que més endavant desenvoluparan en el Tractat de Westfàlia (1648). Són els Estats els que han d'establir aquests drets arribant a acords.

c) Escola Universalista: Immanuel Kant. Creu que s'han d'establir un drets internacionals, però que les relacions no han de participar-hi els estats, sinó els grups socials. L'horitzó és una comunitat humana, un sistema mundial sense conflictes.

La ciència política contemporània parla de:

a) Escola idealista: President Wilson (EUA). Creu en la creació d'estructures supra estatals que regeixin uns drets i deures en les relacions internacionals. Societat de les Nacions.

b) Escola pluralista: No parla ni d'Estats, ni de grups socials. Les relacions internacionals tenen una diversitat complexa d'agents protagonistes (ONGs, empreses multinacionals, ...)


2 comentaris:

Albyns ha dit...

és molt fàcil, està dins les opcions quan vols editar el teu blog... en l'apartat del títol ja ho veuràs q pots pujar una imatge!!! i se't posa en el fons del títol automàticament!

Anònim ha dit...

gràcies, ara només em falta trobar una foto bonica.