dimecres, 24 d’octubre del 2007

El cafè amb llet

Feia fred pel carrer, i un cafè amb llet era la millor solució, almenys momentània, per superar-lo, i no donar positiu en un pròxim control d'alcoholèmia. Vaig entrar a un bar, on hi havia diferents grups de persones, diferents grups d'edat i de condició econòmica. Senyors grans que havien deixat la dona a casa mirant Ventdelplà, joves universitaris que cridaven i prenien voldams subvencionades pels seus pares, i fins i tot hi havia alguns nens que rosegaven patates fregides remullides mentre bevien begudes carbonatades.

A la televisió sonava l'himne de la Champions league. Els jugadors, després de saludar-se efímerament un per un, sense tenir temps per preguntar per les respectives famílies, es col·loquen al seu lloc.

Els capitans dels equips es reuneixen al centre amb l'àrbitre, els assistens i les càmeres de televisió. L'arbitre, ara groc, abans negre, es treu una moneda de la butxaca per fer el sorteig del camp. Ahir era a Glasgow, per tant, dedueixo, crec que encertadament, que el sorteig es va fer en Lliures i no en Euros.

Qui posa la moneda pel sorteig del del camp? Se la treu de la cartera l'arbitre? O bé li demana a l'assistent? L'envia la UEFA juntament amb l'acta del partit dins una bosseta de plàstic transparent, com on a vegades guardes la marihuana? Són homolagades les monedes amb les quals es fan els sortejos? L'ofereix el delegat de l'equip local? O la posa el capità de l'equip visitant? I si no du suelto? Demanan canvi als senyors que venen frankfurts i cerveses sense alcohol? En el cas que la moneda no sigui de l'àrbitre, un cop finalitzat el sorteig, el propietari de la moneda va a reclamar-li? "Escolti, senyor àrbitre, em torna l'euro? És que vull anar a la màquina a per un cafè...", "torni'm l'euro, que sinó no arribo a final de mes..."

Segur que hi ha un protocol al respecte, no pot ser que minuts abans que comenci un partit de tal magnitud com una final de la Champions, això no estigui preparat, i s'hagi d'anar a correcuita a revisar les carteres a veure qui té canvi de 5 euros arrugats.

Però, i en les competicions no professionals? On no sobren els calés? Hi haurà algú que faci l'agost al principi de cada partit, fent-se el longui quan qui ha deixat la moneda la reclami?

De fet, potser no n'hi ha per tant, tan sols és un euro...

Em prenc el cafè amb llet. 1 euro i mig. Collons, ja podria em podria haver fet àrbitre.