dimecres, 21 de novembre del 2007

Salvem la riera de Belgrad

Ahir sentia que l'Ibarretxe seria jutjat per haver-se reunit amb Batasuna, durant la treva d'ETA, mentre que Aznar i Zapatero, que també s'hi van reunir en condicions similars, no han estat denunciats.

També me n'assebentava ahir, que els nois que van cremar fotos del rei Joan Carles, hauran de pagar una multa de 2700 €urazos per cap, i segons el jutge, encara han de donar gràcies.

Avui se celebrava a Arenys un judici de faltes contra 7 personetes que viuen a Belgrad de Mar. El motiu de la denúncia fou unes diligències que van obrir el cos de la policia municipal de dita població per haver ocupat una arbreda prop de la llera de la Riera de Sant Genís, per evitar-ne la tala. Els fets es remonten a finals d'agost. La denúncia tipografiada pel número 1053 de la policia de Belgrad és una autèntica fal·làcia, calúmnia, injusta i subjectiva tan o més del que pugui sonar jo en aquests moments.

Avui, com deia, s'ha celebrat el judici als jutjats d'Arenys. Un judici de més de 4 hores, on hi han assistit la gent del poble que va participar de la mobilització ciutadana per salvar l'arbreda, els 7 caps de turc, i la policia de Belgrad, que per les pintes que duien semblaven ells els exconvictes pendents d'un nou judici. Passada l'espera, esperant que els advocats i els inculpats sortissin de la sala, la sentència no veurà llum fins d'aquí uns dies, però tot apunta a l'absolució dels 7 encausats. El fiscal l'ha demanada, mentre que l'advocat acusador, de l'empresa de construcció que va haver de parar les obres, demana 280.000 euros en danys i perjudicis.

El fet que a mi més m'ha molestat, més por em fa, és que el policia que va redactar aquesta denúncia inculpatòria, enlloc de cenyir-se als fets que realment van passar, redactés el que se li passava pel cap tergiversant el que va ser un acte cívic i ple de voluntat ciutadana, i a sobre quedi impune per tornar a fer-ho un altre dia. Que un subnormal que no sap fer bé la seva feina, com ha quedat demostrat avui al judici, conservi el seu lloc de treball i el seu sou com a membre d'un cos d'ordre públic.

Si teniu ni que sigui 3 minuts llegiu-vos la denúncia, us asseguro que mai havia vist una concentració de gent tant pacífica com la que va succeir a Belgrad de Mar.